Uutiset
-
Uudet kansalliset ravitsemussuositukset ohjaavat kohti kasvipainotteisempia ruokavalioita sekä terveys- että ympäristösyistä. Suositeltava ruokavalio on monipuolinen, vaihteleva, kohtuullinen ja nautittava – ruokailoa unohtamatta. Suositusten mukaisilla ruokavalinnoilla tuotamme hyvinvointia itsellemme, tuleville sukupolville sekä luonnolle.
-
Strategisen tutkimuksen Ilmastotuuppaus-hankkeessa arvioidaan, että lisäämällä kävelyä ja pyöräilyä työmatkoilla vähennettäisiin merkittävästi liikenteen ilmastopäästöjä ja edistettäisiin kansanterveyttä.
-
Terveydensuojelulain uudistuksessa tulisi varautua jo nyt tekijöihin, jotka voivat aiheuttaa terveyshaittoja tulevaisuudessa, arvioivat THL:n asiantuntijat tuoreessa selvityksessä.
-
Suomessa on nyt ensimmäistä kertaa arvioitu, kuinka iso taloudellinen merkitys lähiluonnon terveysvaikutuksilla voi olla kansantautien torjunnassa.
-
Runsas punaisen lihan ja lihavalmisteiden syönti on yhteydessä lihavuuteen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreen tutkimuksen mukaan punaisen lihan ja lihavalmisteiden kulutus lisää lihavuuden todennäköisyyttä itsenäisesti – useista muista epäsuotuisista elintavoista riippumatta.
-
Luonnon ja terveyden suhteen tutkimus on monitieteistä, mutta keskustelua ja yhteistyötä eri tieteenalojen välillä on tähän mennessä ollut vähän. Tähän tarpeeseen on nyt perustettu uusi Luonto ja terveys -tutkimusverkosto (LuontoTerVe).
-
Suomalaiset kansalaisjärjestöt ja neljäs sektori ovat tunnistaneet kymmenen keskeistä hyvinvointitalouden indikaattoriteemaa, joita ne pitävät tärkeinä arvioitaessa Suomen kehitystä kohti kestävää hyvinvointia.
-
Juuri julkaistussa Terveydensuojelu nyt ja tulevaisuudessa -hankkeen väliraportissa todetaan, että elinympäristön muutokset, lainsäädännön kehitys ja viranomaisten työn selkeä koordinointi on otettava huomioon terveydensuojelulakia uudistettaessa.
Näytetään 1 - 8 / 8