Uutiset
-
Palkokasvien lisääminen ruokavalioon ehkäisee elintapasairauksia ja parantaa ympäristön hyvinvointia. Tuore politiikkasuositus esittää toimia, joilla palkokasvit voidaan saada nykyistä vahvemmin osaksi suomalaista ruokakulttuuria ja kuluttajien arkea. Suosituksen julkaisee Helsingin yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Luonnonvarakeskuksen yhteinen Leg4Life-hanke.
-
Sosiaali- ja terveydenhuollolla on merkittävä rooli Suomessa hiilineutraaliuden saavuttamisessa vuoteen 2035 mennessä, minkä vuoksi paine huomioida ilmasto- ja ympäristövaikutukset lisääntyy jatkuvasti. Ratkaisuja kestävyyden edistämiseksi on olemassa ja niitä esitellään juuri julkaistussa positiopaperissa.
-
Pienillä ruokavaliomuutoksilla ja panostamalla ruokakasvatukseen on mahdollista edistää terveellistä ja kestävää ruokailua varhaiskasvatuksessa ilman, että kustannukset tai ruokahävikki lisääntyvät. Ruoka-askel-hankkeessa toteutetusta interventiosta päiväkodeissa saatiin hyviä kokemuksia.
-
Kuumasta säästä ja etenkin helleaalloista aiheutuu Suomessa merkittävä määrä vakavia terveyshaittoja. Pitkittyneestä, joitakin viikkoja kestävästä helleaallosta voi koitua Suomessa useita satoja sairaalahoitojaksoja ja ennenaikaisia kuolemia ikääntyneille. Hyvinvointialueilla ja kunnissa kannattaa varautua hellehaittojen torjuntaan hyvissä ajoin ennen kesää.
-
Suomessa asuvista naisista 19 prosenttia ja miehistä 15 prosenttia kulkee työ- tai opiskelumatkansa aktiivisesti ympäri vuoden, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) toteuttamasta Terve Suomi -tutkimuksesta. Aktiivisella kulkemisella tarkoitetaan kävelyä tai pyöräilyä koko matkan tai yli kilometrin kävelyä tai pyöräilyä yhdistettynä julkisilla kulkuneuvoilla matkustamiseen.
Näytetään 1 - 5 / 5