Kouluterveyskyselyn tulokset

Tämän sivun sisältö

Kouluterveyskyselyn tulokset koko maasta ja alueittain

Kouluterveyskyselyn tulospalvelussa voi tarkastella Kouluterveyskyselyn tuloksia eri tavoin. Kaikille avoin Lasten ja nuorten terveys ja hyvinvointi –tulosnäkymä (Tableau) sisältää kaikki Kouluterveyskyselyn indikaattorit. Siellä voi tarkastella mm. vahvuuksia ja kehittämiskohteita.

Lasten ja nuorten terveys ja hyvinvointi -tulosnäkymä
Lasten ja nuorten terveys ja hyvinvointi –tulosnäkymä (Tableau)

Indikaattorit ja kysymysten jakaumat ovat taulukoina tilastokuutioissa (TIKU). Lisäksi osa Kouluterveyskyselyn indikaattoreista on Sotkanetissä. Tilastokuutioista ja Sotkanetistä tiedot ovat ladattavissa avoimen rajapinnan kautta.

Alueittaisia tuloksia ei julkaista, jos vastaajamäärä on alle 30. Tuloksia ei myöskään julkaista, jos tapauksia on alle 5 ja vastaajamäärä on alle 60. Tuloksia syntyperän tai oppilaitoksen kielen mukaan ei julkaista, jos vastaajamäärä on alle 50. Jos vastaajamäärä ei riitä tyttöjen tai poikien tuloksen näyttämiseen erikseen, näytetään vain Yhteensä-tulos.

Suppeaan selkokieliseen lomakkeeseen vastanneet eivät ole mukana alueittaisissa tuloksissa.

Oppilaitosten tulokset

Oppilaitoskohtaiset tulokset on suojattu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Niitä ei voi lukea avoimesti verkosta. Linkki vuoden 2023 oppilaitoskohtaisiin tuloksiin toimitettiin koulutuksen järjestäjille ja oppilaitoksille 21.-22. syyskuuta 2023.

Oppilaitoskohtaisia tuloksia ei näytetä, jos vastaajamäärä on alle 20. Tuloksia ei myöskään näytetä, kun tapauksia on alle 5 ja vastaajamäärä on alle 50. Jos vastaajamäärä ei riitä tyttöjen tai poikien tuloksen näyttämiseen erikseen, näytetään vain Yhteensä-tulos.

Oppilaitoskohtaisissa tuloksissa ovat mukana myös suppeaan selkokieliseen lomakkeeseen vastanneet.