Valtakunnallinen asiakaspalautekysely aikuisten mielenterveys- sekä päihdehoidossa oleville

THL toteuttaa marraskuussa 2021 ensimmäisen kansallisen asiakaspalautekyselyn aikuisten mielenterveys- sekä päihde- ja riippuvuuspalveluissa. Kysely toteutetaan yhteistyössä näitä palveluita tuottavien yksiköiden kanssa. 

Kansallisesti yhtenäinen asiakaspalautteen kerääminen täydentää yksiköissä käytettäviä asiakaspalautteen keruumenetelmiä ja mahdollistaa palvelujen yhdenmukaisen vertailun niin ammattilaisille kuin asiakkaillekin. Kyselyn tuloksia hyödynnetään myös mielenterveys- ja päihdestrategioiden toimeenpanossa ja palveluiden kehittämisessä.

Lisätietoa THL:n toteuttamista aikaisemmista asiakaspalautekyselyistä

Lisätietoja Mielenterveys-, päihde- ja riippuvuuspalveluiden asiakaspalautekyselystä

Yksiköiden ilmoittautuminen meneillään 10.9.2021 asti

Varsinainen tiedonkeruu tapahtuu joko sähköisellä tai paperilomakkeilla 1.- 14.11.2021. Yksikön osallistuminen edellyttää etukäteisilmoittautumista. THL on lähettänyt sähköpostitse ilmoittautumispyynnön noin 500 mielenterveys-, päihde- ja riippuvuuspalveluja tuottavalle hoito- ja kuntoutusyksikölle, ja mukaan on jo ilmoittautunut tähän mennessä jo noin 250 yksikköä. Mukana on psykiatrisia sairaaloita, psykiatrian poliklinikoita, A-klinikoita ja vastaavia päihdeongelmaisten hoitoon erikoistuneita avohoitoyksiköitä, Miepä-yksiköitä, HAL-äitiyspoliklinikoita sekä ympärivuorokautisia päihdehoito- ja -kuntoutusyksiköitä. 

Mikäli yksikkönne on saanut THL:lta webropol-kyselyn asiakaspalautekyselyyn osallistumisesta, mutta ette ole vielä siihen vastanneet, vastaattehan mahdollisimman pian, mutta viimeistään ennen 10.9.2021. Ja mikäli yksikkönne ei ole vielä saanut ilmoittautumispyyntöä, ja yksikkönne haluaa osallistua valtakunnalliseen asiakaspalautteen keräämiseen, olettehan yhteydessä alla mainittuihin THL:n yhteyshenkilöihin. 

Yhteyshenkilöt

Erikoistutkija Satu Viertiö, sähköposti [email protected], puh. 029 524 8784
Korkeakouluharjoittelija Anna-Mari Laitinen, sähköposti [email protected], puh. 029 524 8419