THL:n RAI-verkkokoulu

THL:n RAI-verkkokoulussa opiskelet RAI-välineistön ja RAI-tiedon käyttöä.

Kursseilla perehdyt RAI-arvioinnin periaatteisiin ja arvioinnissa muodostuvan arviointitiedon käyttöön asiakkaan hoito-, kuntoutumis- ja palvelusuunnitelman laadinnassa. Opiskelet myös asiakaskunnan tarpeista kertovan RAI-vertailutiedon tarkastelua vertailutietokannoissa sekä tiedon hyödyntämistä palvelujen johtamisessa ja kehittämisessä. 

Verkkokoulu on suunnattu erityisesti iäkkäiden ja kehitysvammaisten palveluissa työskenteleville sote-ammattilaisille sekä palvelujen johtajille ja kehittäjille. 

Neljä kurssia opastavat RAI-arvioinnin ja RAI-tiedon käytön periaatteisiin

THL:n RAI-verkkokoulu tarjoaa perusteet RAI-arvioinnista ja arviointitiedon käytöstä. Sen lisäksi arvioinnin tekemistä pitää kuitenkin harjoitella käytännössä esimerkiksi kokeneen RAI-arvioijan johdolla.

Kursseilta löydät esimerkkejä niin RAI-arvioinnin tekemisestä ja arviointitiedon käytöstä kuin RAI-vertailutiedon tarkastelusta ja tietokantojen käytöstä. Opastusvideoiden avulla harjoittelet RAI-vertailutietokantojen ja RAI-vertailutiedon käyttöä.

THL:n RAI-verkkokoulun kurssit

  • RAI-välineistö
  • RAI-arviointi
  • TIKU RAI-vertailutiedon tarkastelussa
  • RAI-vertailukehittäminen

RAI-verkkokoulun kurssit RAI-välineistö ja RAI-arviointi ovat saatavilla myös ruotsin kielellä.

Kurssit sisältävät harjoituksia ja tehtäviä sekä lopputentin, jonka hyväksytyn suorituksen jälkeen saat todistuksen. Todistus kirjataan sille päivämäärälle, jolloin olet suorittanut kurssin hyväksytysti ensimmäisen kerran.

Rekisteröidy ja kirjaudu THL:n verkkokouluihin

THL:n RAI-verkkokoulu on avoimesti ja maksuttomasti kaikkien hyödynnettävissä.

Opiskellaksesi sinun tulee rekisteröityä ja kirjautua THL:n verkkokoulualustalle. Kirjautumisen ansiosta jatkat opiskelua siitä, mihin viimeksi jäit, seuraat opiskelusi etenemistä ja tentin suoritettuasi lataat todistuksen silloin, kun sen tarvitset. Yhdellä kirjautumisella pääset kaikkiin verkkokouluihin, jotka ovat avoimesti saatavilla.

Rekisteröidy ja kirjaudu THL:n verkkokouluihin

Lisätietoja

Rekisteröitymis- ja kirjautumisongelmissa ota yhteyttä: verkkokoulut(at)thl.fi.
THL:n RAI-verkkokoulun sisältöä koskevissa asioissa ota yhteyttä: rai(at)thl.fi

Ilmoitathan ongelmatilanteessa nimesi ja sähköpostiosoitteesi, jota olet käyttänyt rekisteröityessä. Kuvaile myös ongelma mahdollisimman tarkasti. Voit myös lähettää kuvankaappauksen ongelmatilanteesta.

Usein kysyttyä verkkokouluista 
Tietoa THL:n RAI-verkkokoulusta ja RAI-osaamisen tuesta ruotsin kielellä

Lomakkeet ja käsikirjat

RAI-arviointilomakkeet ja -käsikirjat ovat RAI-toimintaan osallistuvien organisaatioiden saatavilla THL:n RAI-ekstranetistä.
THL:n RAI-ekstranet

RAI-neuvonta

RAI-sähköposti: rai(at)thl.fi
puh. 029 524 7472 (ark. klo 9–15)