Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön influenssarokotuksista kysyttyä

Mistä influenssarokotuksen saa?

Sosiaali- ja terveysalan ammattilainen sekä apteekin asiakaspalvelussa työskentelevä saa maksuttoman rokotteen joko omalta hyvinvointialueeltaan tai työterveyshuollosta.

On tärkeää, että rokotukseen oikeutettu henkilö saa influenssarokotteen, jos hän hakeutuu influenssarokotuspisteeseen rokotusaikaan.

Rokotus on ilmainen sekä julkisen että yksityisen sektorin työntekijöille. Osana kansallista rokotusohjelmaa sen saavat välittömässä hoito- ja hoivatyössä oleva sosiaali- ja terveydenhuollon ja lääkehuollon henkilöstö. 
Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön influenssarokotukset

Julkisessa terveydenhuollossa influenssarokotuksen ottaminen on pyritty tekemään henkilökunnalle mahdollisimman helpoksi. Rokotuksia on annettu osana omaa toimintaa esimerkiksi sairaaloissa.

Hyvinvointialueet vastaavat influenssarokotusten käytännön järjestelyistä.

Mitä rokotusten järjestämisessä kannattaa huomioida?

Hyvinvointialue voi järjestää henkilöstön influenssarokotukset itse, esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksikössä.

Hyvinvointialue voi myös tehdä yhteistyötä yksityisen terveydenhuollon palveluntarjoajan kanssa. Tällöin on syytä toimia Rokotusten järjestäminen hyvinvointialueella -sivulla annettujen ohjeiden mukaisesti. Influenssarokotuksia voidaan antaa esimerkiksi työterveyshuollossa tai työterveyshuollon työntekijä voi käydä työpisteissä rokottamassa. 

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja tarjoavan yrityksen kannattaa sopia käytännön järjestelyistä hyvinvointialueen kanssa hyvissä ajoin ennen influenssarokotusten alkua. 

Aiheesta lisää: