Asiakirjojen toimittaminen

THL vastaanottaa oikeuspsykiatriaan liittyvät asiakirjat ensisijaisesti sähköisessä muodossa. Mikäli tämä ei onnistu, ota yhteyttä virastopostimme kautta sopiaksesi muusta menettelytavasta.

Emme ota vastaan muistitikkuja.

Oikeuspsykiatrian virastoposti: oikeuspsykiatria(at)thl.fi

Salatun viestin lähettäminen Turvaviestillä

 1. Salassa pidettävät viestit ja liitetiedostot voidaan lähettää THL:n turvaviestipalvelussa Turvaviesti
 2. Kirjaa Turvaviesti-järjestelmään oma sähköpostiosoitteesi ja paina Jatka-painiketta.
 3. Turvaviesti varmistaa, että haluat tilata sähköpostiisi linkin turvaviestin käyttöä varten. Varmista vielä, että olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi oikein. Paina lopuksi Rekisteröidy-painiketta tai myöhemmillä kirjautumiskerroilla Tilaa uusi linkki -painiketta.
 4. Henkilökohtaisen turvaviestin käyttöä varten luodun linkin pitäisi saapua sähköpostiisi muutamassa sekunnissa. Jos näin ei tapahdu, tarkista varmuuden vuoksi, ettei se ole vahingossa päätynyt roskapostin joukkoon. Kun klikkaat viestin linkkiä , avautuu selaimen ikkunan, jolla voit lähettää turvaviestin THL:ään.
 5. Kirjoita vastaanottajaksi oikeuspsykiatria(at)thl.fi ja otsikko ilman arkaluontoisia tai henkilöä yksilöiviä tietoja.
 6. Kirjoita viestisi sille varattuun kenttään.
 7. Mahdolliset liitetiedostot voit valita ja valinnan jälkeen liite-painiketta painamalla liittää viestiin tekstille tarkoitetun kentän alta.
 8. Lähetä lopuksi viesti painamalla Lähetä-painiketta sivun alareunasta.

Lähettämisen jälkeen sinulla on mahdollisuus halutessasi tallettaa viesti itsellesi, lähettää uusi viesti tai lopettaa turvaviestin käyttö tämän kerran osalta.

Turvaviestiä lähettäessä huomioitavaa

Lähettäessäsi ja vastaanottaessasi materiaalia huomioithan seuraavat asiat:

 • Lähetä arkaluonteinen materiaali turvaviestillä (ei muistitikulla tai muulla tapaa, ellei erikseen sovittu).
 • Tarkista viestin liitteiden yhteenlaskettu koko. Turvaviestijärjestelmä ei kykene käsittelemään yli 32 Mt kokoisia viestejä. Järjestelmä ei ilmoita suuren koon vuoksi kadonneista viesteistä. Pilko tarvittaessa materiaali useammalla viestillä jaettavaksi.
 • Saat vastausviestillä tiedon, kun olemme vastaanottaneet materiaalin.
 • Emme palauta meille toimitettuja materiaaleja, ellei etukäteen erikseen toisin sovita.
 • Muunna dokumentit PDF-muotoon. Turvaviesti-järjestelmä salaa viestit automaattisesti siirron ajaksi. Materiaalien siirryttyä THL:ään, THL vastaa niiden tietoturvallisesta käsittelystä, säilyttämisestä ja siirtämisestä omalta osaltaan.
 • Mikäli käytät salattua PDF-dokumenttia, tarvitsemme siihen liittyvät salasanat tietoomme voidaksemme käsitellä materiaalin eteenpäin prosessimme mukaisesti. Tarvitsemme nimenomaan sen salasanan, joka mahdollistaa dokumenttien turvallisuuteen liittyvien asioiden muuttamisen. Pelkän lukemisen mahdollistava salasana ei riitä.
 • Mikäli toimittamanne materiaali toimitetaan edelleen THL:stä, se salataan ja toimitetaan salattujen tietoliikenneyhteyksien välityksellä. Materiaalin käyttöön tarvittavat salasanat toimitetaan tietoturvan ja tietosuojan toteutumisen varmistamiseksi eri reittiä kuin itse materiaalit.