Ajankohtaista
-
Terveydenhuollon ammattihenkilöille ja esihenkilöille tehty Työttömän terveystarkastuksen toteuttajan opas tarjoaa ohjeita ja suosituksia terveystarkastusten toteuttamiseen. Opasta on päivitetty syksyllä 2024 käyttäjiltä saadun palautteen perusteella. Opas tukee palvelun toimeenpanoa hyvinvointialueilla ja auttaa sote-ammattilaisten perehdytyksessä. Opas on nyt julkaistu myös ruotsinkielisenä.
-
THL järjestää vuosittaisen SNOMED CT seminaarin. Tule kuulemaan ajankohtaiset kuulumiset ja esimerkit SNOMED CT hyödyntämisestä 12.12.2024 seminaariin klo 12 alkaen.
-
Pyydämme kommentteja Termeta-palvelussa julkaistuihin päihteiden käytön ja rahapelaamisen tietokomponenttipohjaisiin tietosisältömäärittelyluonnoksiin.
-
THL uudistaa ohjetta organisaatiorekisterin tietojen päivittämisestä ja pyytää kommentteja ohjeeseen.
-
Uusi kirjaamisopas ohjeistaa raskauteen ja äitiyshuoltoon liittyvien potilastietojen yhdenmukaiseen kirjaamiseen. Opas on tarkoitettu äitiysneuvoloiden, äitiyspoliklinikoiden, sikiöseulonta- ja synnytysyksiköiden sekä raskaudenkeskeytyksiä ja keskenmenoja hoitavien yksiköiden henkilöstölle.
-
Kaipaatko perehdytystä etenkin sosiaalihuollon tietojärjestelmien sertifiointien ja olennaisten vaatimusten saloihin? Suunnitteletko Kanta-palveluiden Sosiaalihuollon asiakastietovarantoon liittymistä? Kaipaisitko lisää ymmärrystä järjestelmien luokitteluista?
-
Haluatko lisätietoa ajankohtaisista sote-tietoaineistojen arkistointia koskevista asioista? Tai ovatko sote-uudistuksen tietoaineistosiirtoihin liittyvät tehtävät vielä kesken ja kaipaat tukea niiden loppuun viemiseen? Tai oletko uusi sote-tiedonhallinnan tehtävissä ja kaipaat lisätietoa myös elinkaarihallinnan loppuvaiheen kysymyksistä?
-
Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut asiakastietojen käsittelyyn keskittyvät oppaat päivitettyinä. Oppaisiin on tehty muutokset, jotka tarvittiin asiakastietolain ja sen asetuksen toteuttamisen vuoksi.
-
Etäkontaktien kirjaaminen terveydenhuollossa Tiedä ja toimi -kortti on julkaistu suomeksi ja ruotsiksi. Kortti tukee terveydenhuollon ammattilaisia etäkontaktien kirjaamisessa ja yhtenäistää kirjaamiskäytäntöjä.
-
THL on julkaissut toimintamallin, jonka mukaan voidaan potilastietojen yhteenvetoa hakea toisesta eurooppalaisesta maasta.
-
THL pyytää kommentteja uudesta potilastietoa käyttävän hyvinvointisovelluksen profiilista. Profiililuonnos esitellään 27.11. klo 14 järjestettävässä verkkotilaisuudessa.
-
Pyydämme kommenttejanne Suun terveydenhuollon esitiedot ja omahoito -tietosisällön uuteen, laajennettuun versioon.
-
THL valmistelee päivitystä Lääkehoidon tiedonhallinnan konseptiin, joka julkaistiin vuonna 2020. Lääkehoidon tiedonhallinnan konseptissa kuvataan lääkehoidon tiedonhallinnan kehittämisen tavoitetila sekä edellytykset tavoitteiden vaiheittaiseen saavuttamiseen.
-
THL on julkaissut päivitetyt määrittelyt sote-palvelujen ajanvarausten toteuttamiseksi. THL ja Kela ovat päivittäneet määrittelyt keväällä 2024 järjestetyn kommentointikierroksen palautteen pohjalta. Määrittelyt sisältävät täsmennetyt vaatimukset, joiden avulla terveyspalvelujen asiakkaille ilmoitettavien ajanvarausten tiedot tallennetaan ja hyödynnetään Kanta-palvelujen Potilastietovarannosta.
-
Selvitämme, miten sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan palveluista ja palvelutarpeista voisi muodostaa kokonaiskuvan, jonka avulla sote-ammattilainen voi tukea asiakasta oikea-aikaisilla palveluilla hänen elämäntilanteessaan.
-
THL kutsuu asiantuntijoita yhteistyöhön, jonka tarkoituksena on koota tietoa potilaan itsensä raportoiman toimintakyvyn tai yleisen terveydentilan arvioinnista. Samalla selvitämme myös tietojärjestelmien tilannetta, jotta ne voisivat tukea itsearviointitiedon hyödyntämisessä. Vertailukelpoista tietoa voisi hyödyntää esimerkiksi potilaan hoidon suunnittelussa tai tietojohtamisessa.
-
THL pyytää palautetta uuden Toimiameta-palvelun ratkaisukuvauksesta. Ratkaisukuvaus esittää toiminnalliset määrittelyt kansalliselle palvelulle, jonka avulla voidaan toteuttaa toimintakyvyn arviointivälineitä sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmiin.
-
Selvitämme, miten sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan palveluista ja palvelutarpeista voisi muodostaa kokonaiskuvan, jonka avulla sote-ammattilainen voi tukea asiakasta oikea-aikaisilla palveluilla hänen elämäntilanteessaan.
-
Sosiaali- ja terveyspalveluiden digitalisaatiolle on kasattu paljon odotuksia. Digipalveluiden pitäisi auttaa hillitsemään merkittävää sote-kulujen kasvua ja parantaa palveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta. Missä sote-digitalisaatiossa tällä hetkellä mennään? Kuinka kaukana tavoitteet ovat?
-
Puolesta-asioinnin yleiskuvaus ohjaa digitaalista puolesta-asiointia sosiaali- ja terveydenhuollossa. Yleiskuvaus on tarkoitettu avuksi Suomi.fi-valtuuksien avulla asiointipalveluita tuottaville tahoille ja organisaatioille.
Näytetään 1 - 20 / 80