Aktuellt
-
Genom mångsidig livsstilshandledning för äldre kan man minska behovet av sjukhusvårddagar och jourbesök, visar de nya resultaten från den omfattande finländska interventionsstudien FINGER.
-
Tanderosion är mycket vanligt hos vuxna. Erosion undersöktes för första gången i stor utsträckning i Finland i befolkningsundersökningen Hälsosamma Finland.
-
Nya nationella näringsrekommendationer styr mot mer växtbaserade typer av kost av både hälso- och miljöskäl. Kosten som rekommenderas är mångsidig, varierad, måttlig och njutbar – utan att glömma matglädjen. Genom kostval som följer rekommendationerna skapar vi välbefinnande för oss själva, kommande generationer och naturen.
-
Under de senaste tre åren har det skett positiva förändringar i högskolestuderandenas levnadsvanor. Mängden motion har ökat och den dagliga rökningen och snusningen har minskat. Å andra sidan kan man också se negativa förändringar: Fetma har blivit vanligare. Dessutom upplever allt fler studerande sin internetanvändning som problematisk.
-
Institutet för hälsa och välfärd (THL) undersöker under läsåret 2024–2025 ungas matkonsumtion och näringsintag.
-
Institutet för hälsa och välfärd (THL) utreder på hösten hur vuxna som bor i Finland mår och deras erfarenheter av social- och hälsovårdstjänsterna.
-
Det finns stora skillnader mellan städerna i många mätare av hälsa och arbetsförmåga, stärker undersökningen Hälsosamma Finland.
-
Institutet för hälsa och välfärd (THL) stöder förslaget som lyfts fram i offentligheten om att skärpa beskattningen av onyttiga livsmedel. THL understöder hälsobaserad beskattning enligt socker-, salt- och fetthalten i livsmedel.
-
Institutet för hälsa och välfärd (THL) genomför i mars–april en omfattande enkät riktad till högskolestuderande. 12 000 slumpmässigt utvalda studerande från universitet och yrkeshögskolor kommer att få inbjudan.
-
I THL:s operativsystem för sammanfattningar och kuber samt i Statistik- och indikatorbanken Sotkanet förekommer en teknisk störning som gör att tjänsterna inte fungerar.
-
Den färska rapporten jämför finländarnas hälsotillstånd och hälso- och sjukvårdstjänster med andra EU- och nordiska länder. I rapporten som Europeiska kommissionen publicerade fokuserar man bland annat på effekterna av coronapandemin och på den psykiska hälsan. Även om Finland till många delar klarar sig bra i jämförelsen finns det utmaningar särskilt när det gäller tillgången till hälso- och sjukvårdstjänster.
Visar 1 - 11 / 11