Lisämateriaalit
Ikäihmisille
Yli 65-vuotias - Arvioi alkoholin käyttöäsi. Mittari alkoholin käytön itsearviointiin. Muu: 2012
Julkaisu antaa asiakkaalle itselleen palautetta alkoholin käytöstä sekä ohjausta ja keinoja alkoholin käytön vähentämiseksi. Mittaria voidaan käyttää esimerkiksi itsehoitopisteillä ja terveysasemilla.
Yli 65-vuotiaiden alkoholimittari : Alkoholin käytön arvioinnin ja ohjaamisen työväline ammattihenkilöille. Muu: 2012
Iäkkäiden alkoholinkäytön puheeksiottoon, arviointiin, neuvontaan ja palveluohjaukseen kehitetty työväline. Alkoholimittari on suunnattu sosiaali- ja terveystoimen henkilöstölle, diakoniatyöhön sekä järjestötoimijoille.
Otetaan selvää! Ikääntyminen, alkoholi ja lääkkeet. STM: 2006
Iän myötä elimistö reagoi lääkkeisiin ja alkoholiin eri tavalla kuin aiemmin. On tärkeää muistaa, että alkoholi sopii huonosti tai ei sovi lainkaan joidenkin lääkkeiden kanssa. Julkaisussa on kysymyksiä, jotka auttavat arvioimaan, onko alkoholinkäyttösi haitallista.
Frågor och svar! Om åldrande, alkohol och läkemedel
Yli 65-vuotiaan alkoholimittari
Tämän mittarin tarkoituksena on auttaa Sinua arvioimaan alkoholin käyttöäsi.
Verkossa toimiva mittari on A-klinikkasäätiön Päihdelinkin toteuttama
Nuorille
Sex, drugs & muita tärkeitä asioita nuorille. Muu: 299/2013
Julkaisussa käsitellään nuorille tärkeitä asioita alkoholin, huumeiden ja tupakan vaikutuksesta nuoren terveyteen ja elämänhallintaan, kuten seksiin, lihomiseen, fyysiseen aktiivisuuteen ja riskinottamiseen. Mukana on myös tietoa nuorten digitaalisesta ja rahapelaamisesta. Julkaisu on suunniteltu tueksi nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille kouluissa, oppilaitoksissa ja nuoriso- ja vapaa-ajan toimessa.
Päihteetön pelikenttä
Päihteet ja urheilu eivät kuulu yhteen. Päihteillä on monia urheilusuorituksia ja harjoittelua haittaavia vaikutuksia. Kaikki päihteet altistavat myös riippuvuudelle.
Lapsilla ja nuorilla on oikeus päihteettömään harrastusympäristöön.
Tukea urheiluseuroille päihteettömyyden edistämiseksi.
Itsearviointiin
Vähennä vähäsen - Opas alkoholinkäytön vähentäjälle. Muu: 309/2015
Esite on tarkoitettu alkoholinkäytön kulutuksen ja riskien itsearvioinnin apuvälineeksi ja tueksi alkoholinkäytön vähentämisessä. Sopii käytettäväksi myös mini-intervention yhteydessä.
- Alkoholin käytön päiväkirja (tulostettava A4)
Merkitse päiväkirjaan viikoittain kuukauden ajan päivittäinen alkoholin käyttösi.
Alkoholin terveydelle aiheuttamien riskien vähentäminen. Tiedä ja toimi: 1/2016
Jokaisen alkoholinkäyttäjän on hyvä aika ajoin arvioida alkoholinkäyttöään. Monien terveyshaittojen vaara kasvaa alkoholin kulutuksen lisääntyessä. Turvallista käytön tasoa ei ole.
10 henkilökohtaista kysymystä alkoholinkäytöstä
10 henkilökohtaista kysymystä alkoholinkäytöstä. Testilomake
Maailman terveysjärjestön (WHO) AUDIT-testiin pohjautuva kysymyslomake on tarkoitettu alkoholinkäytön riskien itsearvioinnin apuvälineeksi ja sopii käytettäväksi myös mini-intervention yhteydessä.
10 personliga frågor om ditt alkoholbruk
10 Personal Questions Concerning Alcohol Consumption
10 isiklikku küsimust alkoholi tarbimise kohta (vironkielinen)
10 ВОПРОСОВ - ТЕСТ НА ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗАВИСИМОСТИ ОТ АЛКОГОЛЯ (venäjänkielinen)
10 jearaldaga du iežat várás du alkoholageavaheamis (pohjoissaamenkielinen)
10 voprosov - test na opredelenie zavisimosti ot alkogolja
Miksi vähentäisin alkoholinkulutustani
Löydätkö sinä kolme syytä, joiden vuoksi juoda vähemmän?
Kortti on kehitetty ammattilaisten työvälineeksi alkoholinkäytön puheeksiotoissa Maailman terveysjärjestön mini-interventio-oppaan pohjalta. Kortti toimii myös itsearviointivälineenä. Kortin on toteuttanut Helsingin Kaupungin sosiaalivirasto.
Varför skulle jag minska mitt alkoholbruk?
Alkoholi suurkulutuksen riskit
Alkoholi -suurkulutuksen riskit - kortti (210 x 100mm) on tarkoitettu riskien itsearvioinnin apuvälineeksi ja sopii käytettäväksi myös mini-intervention yhteydessä. Kortin on suunnitellut Helsingin kaupungin sosiaalivirasto.
Alkohol risker vid storkonsumtion
Ehkäisevä päihdetyö Suomessa 2025 -ennakkointitutkimus. Raportti: 5/2015
Ennakointitutkimus kartoittaa asiantuntijoiden käsityksiä ehkäisevän päihdetyön tulevaisuudesta. Tutkimus selvittää avaintoimijoiden näkemyksiä alkoholin, tupakan, laittomien päihteiden ja rahapelien käyttö- ja haittatrendeistä sekä työn painopisteistä. Asiantuntijat esittävät myös arvionsa ehkäisevän päihdetyön menetelmien ja politiikkatoimien tehokkuudesta sekä työn organisoinnista ja arvopohjasta tulevaisuuden Suomessa.