Mielenterveyden edistämisen verkkokoulu
Mielenterveyden edistäminen on laaja kokonaisuus ja sitä voi toteuttaa monella tavalla. Verkkokoulu vastaa kysymyksiin siitä, miten mielenterveyden edistämistä voitaisiin toteuttaa eri tehtävissä kunnissa ja hyvinvointialueilla. Sisällöissä käydään läpi useita teemoja, jotka sopivat myös kohtaavien alojen työntekijöille, kuten mielenterveystaitoja, vuorovaikutusta ja kohtaamista.
Järjestöille ja hankkeita suunnitteleville toimijoille sisältöjä löytyy ohjaavista laista ja toiminnan mittaamisesta. Esimerkiksi opiskelijoille ja muillekin kiinnostuneille on avattu laajasti erilaisia käsitteitä ja muita teemoja mielenterveyden edistämiseen liittyen. Suosittelemme verkkokoulua erityisesti hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen parissa työskenteleville.
Sisällöt
Verkkokoulu sisältää kokonaisuuksia, joiden alla on osioita eri teemoista. Kurssilla voi käydä tutustumassa johonkin tiettyyn osa-alueeseen, joka sopii omaan työhön, mutta todistuksen saa vain silloin kun on käynyt kaikki osa-alueet ja tentin hyväksytysti läpi.
- Kurssista yleisesti: oleelliset käsitteet mielenterveyden edistämisestä
- Keskeisiä lähtökohtia mielenterveyden edistämisessä: suojaavat ja riskitekijät, työtä ohjaavat strategiat ja lait, mielenterveyden edistämisen osaaminen.
- Käytännön tiedot ja taidot mielenterveyden edistämisessä: mielenterveystaidot, vuorovaikutus ja kohtaaminen, arviointi ja mittaaminen, työkaluja.
- Ikäryhmät mielenterveyden edistämisessä: lapset ja nuoret, työikäiset ja ikääntyneet mielenterveyden edistämisessä.
Lisätietoja
Saara Rapeli
[email protected]
Pia Solin
[email protected]