Tiedotteet ja uutiset
-
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) vasta-ainetutkimuksessa havaittiin, että valtaosalla voimakkaasti immuunipuutteisista oli neljännen koronarokoteannoksen jälkeen muodostunut vasta-aineita.
-
Sosiaalityön neuvonnan ja ohjauksen sekä toimeentulotuen saaminen ei aina ole riittävää.
-
Joulun lähestyessä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeva saattaa sinnitellä kotona, vaikka kodin ilmapiiri olisi väkivaltainen tai kontrolloiva. Turvakodit ja Nollalinjan auttava puhelin tarjoavat apua myös jouluna ja koko lomakauden ajan. Palvelut ovat asiakkaille maksuttomia ja tarkoitettu kaikille, niin perheille kuin yksin apua tarvitseville, iästä ja sukupuolesta riippumatta.
-
Influenssaepidemia on tällä hetkellä käynnissä Suomessa. Tartuntatautirekisteriin ilmoitetut influenssa A-löydökset ovat lisääntyneet, ja influenssaa on todettu eri puolilla Suomea ja kaiken ikäisillä.
-
Tänäkin talvena tulee päiviä, jolloin sähkön hinta on poikkeuksellisen korkea. Sähköntuotannon poikkeustilanteista tai tuulettomista päivistä johtuvat sähkön hinnan vaihtelut saavat erityisesti pörssisähköä käyttävät seuraamaan sähkön hintaa tarkasti ja reagoimaan nopeasti hintapiikkeihin.
-
Huumehoidon ja -kuntoutuksen asiakkaista työelämän ja koulutuksen ulkopuolella oli 79 prosenttia asiakkaista vuonna 2022. Asiakkaista yhdeksän prosenttia oli asunnottomia. Yksin asuvia asiakkaista oli 73 prosenttia ja ainoastaan peruskoulun oli suorittanut loppuun hieman yli puolet (53 %) asiakkaista.
-
Potilaat pääsivät perusterveydenhuollon avosairaanhoidon kiireettömään lääkärin hoitoon tai tutkimukseen lokakuussa 2023 viikon kuluessa selvästi useammin kuin viime keväänä.
-
THL:n Päihdetutkimus (Huumekysely) 2022 osoittaa, että huumeet ovat yhä näkyvämpi ilmiö. Huumeita on viimeisen vuoden aikana tarjottu joko ilmaiseksi tai ostettavaksi joka viidennelle. Noin joka toiselle on joskus tarjottu huumeita. Lähes puolet tuntee henkilökohtaisesti huumeita käyttävän henkilön.
-
Thl.fi-verkkopalvelu siirtyy uudelle tekniselle alustalle tiistaina 19.12.
-
Hengitystieinfektioita aiheuttavia viruksia on tällä hetkellä runsaasti liikkeellä Suomessa. Influenssaepidemia on alkanut ja RSV-epidemia käynnistymässä. Myös koronaa on edelleen liikkeellä, vaikka syysaallon huippu on jo ohitettu.
-
Suomalaislasten altistuminen PFAS-yhdisteille alittaa selkeästi matalan riskin rajan. Tämä selviää THL:n tutkimuksesta, jossa selvitettiin 1-vuotiaiden suomalaisten lasten altistumista neljälle haitallisimmalle PFAS-yhdisteelle.
-
Suomen tupakkalain tavoitteena on, että väestöstä enintään viisi prosenttia käyttää tupakka- tai nikotiinituotteita vuonna 2030. Tähän tavoitteeseen luetaan mukaan tupakoinnin lisäksi muun muassa nuuskan käyttö.
-
Kymmenvuotinen Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelma on puolivälissä. Viiden vuoden aikana ohjelmassa on tuotettu monipuolisesti tietoa sisäilmatilanteiden ratkaisuun ja viestitty tuotetun tiedon pohjalta monipuolisesti eri alojen ammattilaisille sekä kansalaisille.
-
Kestävän ruokajärjestelmän rakentamista voidaan vauhdittaa merkittävästi kouluruokailulla. Tuoreen raportin mukaan kouluruokailu on yksi tärkeimmistä investoinneista maailman ruoka- ja ravitsemusturvaan. Kouluruokailun piirissä on päivittäin 418 miljoonaa lasta.
-
Yhä useampi terveyspalvelujen käyttäjä kokee, että palveluihin pääsyssä on ongelmia. Miehistä 57 prosenttia ja naisista 63 prosenttia on sitä mieltä, että liian pitkät jonot ovat vaikeuttaneet hoidon saamista.
-
Suomalaiset uskovat muita pohjoismaalaisia useammin digitalisaation mahdollisuuksiin terveydenhuollossa.
-
Terveys- ja hyvinvointiteknologiat voivat auttaa kohdentamaan sote-ammattilaisten työtä ja helpottaa hoitajien riittävyyttä.
-
Sydäninfarktin sairastaneiden kolesterolitasoissa on alueellisia eroja. THL:n laaturekistereihin kuuluvan sydänrekisterin tietoja raportoidaan nyt ensimmäistä kertaa. THL:n laaturekisterit ovat raportoineet tuloksiaan vuodesta 2022 alkaen.
-
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) toteutti vuosina 2022–2023 mittavan Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio -tutkimuskokonaisuuden, jossa selvitettiin sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden yhteensovittamista hyvinvointialueilla.
-
Useilla hyvinvointialueilla on edelleen vaikeuksia taata lastensuojeluasioiden käsittely lainmukaisten aikarajojen ja asiakasmäärien raameissa. Tilanne ei ole parantunut kevään 2023 tilanteeseen verrattuna.
Näytetään 1 - 20 / 265
- Alkoholi, tupakka ja riippuvuudet
- Elintavat ja ravitsemus
- Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaminen
- Ikääntyminen
- Infektiotaudit ja rokotukset
- Kansantaudit
- Lapset, nuoret ja perheet
- Maahanmuutto ja kulttuurinen moninaisuus
- Mielenterveys
- Sote-palvelujen johtaminen
- Sukupuolten tasa-arvo
- Tiedonhallinta sosiaali- ja terveysalalla
- Väkivalta
- Toimintakyky
- Ympäristöterveys
THL:n viestintä palvelee mediaa arkisin klo 9–16 ja heinäkuussa arkisin klo 9–15.
Puh. 029 524 6161
Sähköposti: info(at)thl.fi