Elintavat ja ravitsemus - tutkimukset ja hankkeet
THL:n tutkimus- ja kehittämishankkeet, jotka liittyvät elintapoihin ja ravitsemukseen.
- FINGER-tutkimushanke
- FinLapset - Lasten, nuorten ja perheiden terveys ja hyvinvointi
- FinRavinto-tutkimus
- Health4EUkids
- Ikäihmisten toimintakyky, kotona pärjääminen ja omaishoitajien tukeminen
- Ilmastotuuppaus: Kasvihuonepäästöjen vähentäminen ja hiilinielujen vahvistaminen yhteisöllisesti käyttäytymistieteellisin ohjauskeinoin (CLIMATE-NUDGE)
- Ilmastoviisaan ruoan ja ravitsemuksen tutkimusinfrastruktuuri (FOODNUTRI)
- Joint Action on Cardiovascular Diseases and Diabetes (JACARDI)
- Joukkoruokailun seuranta
- Kansallinen väestötutkimusten infrastruktuuri (FIRI-PBS)
- Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus (KOTT)
- Laadukas tietopohja yhdenvertaisen Suomen ja alueellisen kotoutumistyön tueksi (MoniTieto)
- Lapsen uni ja terveys (CHILD-SLEEP)
- Lasten astma, allergiat ja tyypin 1 diabetes – sairauksien yhteisesiintyvyys ja varhaiset ympäristöaltisteet (MIDI-2)
- LETHE: Yksilöllistetty teknologiaa hyödyntävä ennuste- ja interventiomalli muistisairauksien tunnistamiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi
- MET-FINGER-tutkimushanke
- Nuorten ravitsemustutkimus
- P6 – Genomiikka terveydenhuoltoon
- Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä (Leg4Life)
- Pohjoismainen elintapatutkimus (The Nordic monitoring of Diet, Physical Activity and Overweight NORMO)
- Potilastiedon arkiston näyttömuotoisen aineiston hyödyntäminen tilastoinnissa ja tutkimuksessa: tietojen rakenteellistaminen koneoppimismenetelmin (Aioli)
- Psyykkinen ja fyysinen terveys sekä yhteiskunnalliset haasteet ilmastonmuutokseen sopeutumisessa (CHAMPS)
- Reducing the burden of non-communicable diseases by providing a multi-disciplinary lifestyle treatment intervention for type 2 diabetes (CARE4DIABETES)
- Reilu ruokamurros: Eriarvoisuuksien tunnistaminen ja ratkaiseminen matkalla kestävään, terveelliseen ja ilmastoneutraaliin ruokajärjestelmään (Just food)
- Ruoka-askel (FoodStep) - terveyttä edistävä ja kestävä toimintamalli ruokapalveluille ja varhaiskasvatukseen
- Suoliston bakteerien ja veren metaboliittiprofiilin yhteisvaikutukset kansantautien riskiin
- TEDDY (The Environmental Determinants of Diabetes in the Young)
- Terve Suomi -tutkimus
- Tyypin 1 diabeteksen ennustaminen ja ehkäisy (DIPP) -projektin ravintotutkimus
- Datapohjaiset ratkaisut tyypin 2 diabeteksen ennaltaehkäisyyn (T2D-DATA)
- FINRISKI-tutkimus
- FinTerveys-tutkimus
- Integrated governance of Baltic herring and salmon stocks involving stakeholders (GOHERR)
- Itämeren kalan ja muun kotimaisen kalan ympäristömyrkyt (EU-kalat II)
- Joint Action on implementation of validated best practices on nutrition (JA Best–ReMaP)
- Kansallinen muistipalvelupolku – muistisairauksien varhaisen toteamisen kansallisen mallin kehittäminen osaksi sosiaali- ja terveyspalveluja
- Koronaepidemian vaikutukset toimintarajoitteisten ihmisten hyvinvointiin, terveyteen ja palveluiden tarpeenmukaiseen käyttöön
- Koronaepidemian vaikutukset ulkomailla syntyneiden hyvinvointiin (MigCOVID)
- Kotimaisen kalan kilpailukyvyn parantaminen - muutokset ympäristöperäisten haitta-aineiden pitoisuuksissa (EU-kalat III)
- Koulujakelujärjestelmän seuranta – ”Koululaisten ruokatottumukset”
- Koululaisten biomonitorointi – Kuopio (KouBio-Kuopio)
- Lasten lihavuuden ehkäisy - pohjoismainen yhteistyöverkosto (PromoKids)
- Luontoaskel hyvinvointiin
- Nuorten ravitsemusseurannan esitutkimus
- P5-tutkimus – Geenitietoa terveyden tueksi
- Reserviläisten ja varusmiesten psykososiaalisen hyvinvoinnin, mielenterveyden ja liikunta-aktiivisuuden väliset yhteydet
- Ulkomailla syntyneiden hyvinvointitutkimus (FinMonik)
- Ulkomaista syntyperää olevien työ ja hyvinvointi -tutkimus (UTH)